Geen product(en) in je winkelmand.

Menu
Home / NIEUWS / BLACK IS BEAUTIFUL !

BLACK IS BEAUTIFUL !

BLACK IS BEAUTIFUL!

 

In mijn nieuwe ontwerpen zie je steeds vaker ZWART ZILVER! Deze diepe antraciet kleur in combinatie met een zijdemat oppervlak oogt soms extra ruw en soms ook juist heel elegant.

En hier gaat voor mij als vormgever een wereld open!

Omdat er bijna dagelijks door mijn klanten om uitleg word gevraagd wil ik hier kort iets over vertellen: Het ‘ZWARTE’ oppervlak ga ik d.m.v. een chemisch vloeistof (blitz-beits) oppervlakkig aanbrengen. Terwijl ‘men’ voor het gemak vaak over geoxideerd zilver praat is de reactie feitelijk één met zwafel (waterstofsulfide). Wanneer zilver hiermee in aanraking komt ontstaat er een chemische reactie en wordt het zwarte laagje gevormd. Dit laagje is zilversulfide en kan het beste vergeleken worden met een zeer dun laagje roest op ijzer. Het is juist een teken van echtheid! Zilveren sieraden reageren op zich zelf ook al op zwafel in de lucht of zweet, waardoor sieraden (die niet gedragen lang de lade liggen) meestal ook wat dof grijzig verkleuren. Ook kennen we allemaal het acuut zwart verkleuren van de oude zilveren lepel wanneer je er een ei (zwafel) mee eet, toch?  Juwelierswaar word daarom voor het gebruiksgemak bijna standaard voorzien van een dun laagje nikkel. De uitstraling van dit soort sieraden is dan beslist heel anders, vaak hoog glimmend en qua kleur wat koud (en…. voor wie gevoelig voor nikkel is helaas daardoor ondraagbaar…). Gedragen zilver behoud zijn mooie natuurlijke kleur wel. Voor het oppoetsen of onderhouden gebruik ik zelf meestal fijne staalwol (mag je altijd komen halen of vraag naar mijn vakkundige aandacht om zo eigen sieraden weer op te frissen).

Naast het ‘frisse’ lichtgrijze sterlingzilver in mijn ontwerpen is het ‘zwarte’ zusje een fraaie NEWcomer. Verbindingselementen en vurige structuren, die mijn werk (zoals jullie weten) kenmerken, komen door de doortekening in donkere tinten nog sterker tot uitdrukking. Het dragen en de zogenaamde ‘slijtage’ zal het effect na verloop van tijd iets veranderen en het mooie wabi-sabi effect nog versterken. De combinatie van zwart zilver en hoogkaraats goud zal in de volgende maanden en ook met het oog op beurzen dit jaar al mijn aandacht krijgen. Voel je vrij om met deze extra informatie weer eens een kijkje in de webshop te nemen. Bijna alle andere (zilver)kleurwensen of kleurcombinaties (zillver-goud/ zwart zilver-goud) zijn immers mogelijk en op bestelling met plezier voor jou te vervaardigen.

Één  voor één zijn deze JUWEELTJES  uitgesproken uniek en door de serene schoonheid van eenvoud beslist gemaakt voor jou!

 

 

LOVELY CRACK

MOM black

ETNA

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Wefabric