Geen product(en) in je winkelmand.

Menu
Home / Ambacht

Ambacht

‘Meester word je niet zomaar…
In mijn geval ben ik er met hart en ziel voor door het vuur gegaan!’

EEN MEISJESDROOM

Tegen alle adviezen in wilde ik als meisje al goudsmid worden… Na schooltijd stond ik vaak door de etalage van de plaatselijke goudsmid te gluren en heb ik daar ook ooit nog met mijn moeder als woordvoerster om een opleidingsplek gebedeld…

VAN DE OUDE STEMPEL

Ik voel me stokoud als ik zeg “…ik ben nog van de oude stempel.” Ik begon 1986 als leerling aan een opleiding van 3 jaar, werkte vervolgens 2 jaar als gezel bij een vrouwelijke goudsmid in dienst en behaalde uiteindelijk na weer 2 jaar opleiding aan de “zeichenakademie” in Hanau een diploma voor sieraden vormgeving en de prestigieuze “meisterbrief”!

DE ONTDEKKER

Los van alle opleidingen ben ik werkelijk al mijn leven lang bezig met ontdekken, scheppen en vormgeven. Spelend in de timmerwerkplaats van mijn vader mocht ik al vroeg ervaren dat handwerk gaaf is!

VAK PASSIE

Het vak is onwaarschijnlijk rijk aan oeroude technieken en kennis. Ik koester deze hartstochtelijk! Toch voel ik me aan mijn eigen werktafel vrij om traditionele technieken ook eigentijds en zo nu en dan tegendraads te benutten.

SCHOONHEID

De toewijding waarmee mijn sieraden met de hand zijn vervaardigd is tastbaar. Op zoek naar schoonheid zijn passie en intuïtie mijn leidraad. Sporen van het maken en “foutjes” zijn meer dan welkom. Perfectie laat ik liever aan de goden over.

OOG VOOR DETAILS

Wellicht is door de enorme liefde voor details mijn oog op het edele vak gevallen? Het goudsmeden is één van de oudste ambachten die er bestaan. Overal ter wereld en in alle culturen wordt het beoefend, en het is werkelijk ‘never out of fashion’ geweest!

© Wefabric