Geen product(en) in je winkelmand.

Menu
  • Volg mij op Instagram via Kerstinvuurenvlam
Home / NIEUWS / GOUD WAARD!

GOUD WAARD!

In de vitrines nemen naast de zilveren sieraden ook steeds meer gouden JUWEELTJES plaats. Tijd om er niet alleen in mijn atelier-winkel maar ook eindelijk in mijn blog iets meer over te vertellen: terwijl de standaard juweliers waar bijna uitsluitend van 14 karaats goud vervaardigd is, kies ik bewust voor het mooie 18 karaats geelgoud. Het pure fijngoud, dat er ondergronds gevonden word, is gaaf maar te zacht voor de meeste toepassingen. Als goudsmid weet ik het pure goud te legeren om bepaalde eigenschappen (kleur, hardheid en prijs) te veranderen. In het geval van 18 karaats geelgoud voeg ik aan een legering van 1000 aandelen fijngoud slechts 250 aandelen (zilver en koper) toe. Driekwart van de legering is dus puur (750/000), bij 14 karaats goud is dat maar de helft (585/000), met het resultaat dat de kleur daarvan vele malen bleker is. De warme volle goudkleur is mooi en overtuigend bij mijn ontwerpen. Ook bij tweekleurige toepassingen in mijn collectie subtiel en fraai. Wie er al eens een bezoekje aan mijn atelier heeft gebracht weet bovendien dat ik een aantal hamers buiten in het ‘weer’ laat roesten…ja, ik zie dan soms de verontwaardigde blikken maar gek is anders! Door de jaren heen heb ik veel geëxperimenteerd met het smeden d.m.v. roesthamers. Mijn meester zou (denk ik) zijn graf ontstijgen als hij hiervan wist…volgens ambachtsnormen moesten wij immers als leerlingen eens per week alle smeedhamers puntgaaf polijsten om iedere ongewenste afdruk op het werkstuk te vermijden. Ik koester de oude traditie en ook mijn gereedschappen enorm, maar voel me ook als vormgever vrij om letterlijk vernieuwend ‘aan de slag te gaan’. En hier kom ik weer op het hoogkaraats goud terug: dit materiaal is zacht genoeg om het oppervlak mooi te structureren, het leent zich dus uitstekend voor mijn oppervlaktebewerking en de zoektocht naar imperfectie. Er kleeft een klein nadeel aan de keuze voor het 18 karaats goud en jullie raden het al: dat is de prijs ; ) Hetzelfde zilveren model uit de collectie uitgevoerd in het goud is vele malen prijziger, omdat het goud behalve zwaarder ook per gram 25 keer duurder in aanschaf is! Maar het verschil in prijs is ook een verschil in waarde. Weet dat alle bewerkingen in een gouden oppervlak super lang onaangetast blijven. Dat is niet altijd het geval bij zilveren modellen. Op het internet is het aanbod aan goud ‘kleurige’ sieraden overweldigend en toegegeven vaak best mooi. Één ding: niet alles wat blinkt is goud! Het oppervlakkig vergulden is een goedkoop trucje dat niet lang werkt aangezien het flinterdunne goudlaagje snel slijt en daardoor helaas ook het plezier van het dragen. Goud heeft zijn prijs! Als vakvrouw en vormgeefster wil ik graag zo min mogelijk compromissen maken. Ik gebruik het meest massief en laat alle sporen van mijn handWERK ongepolijst zien. Ik ben trots dat de keuze voor kwaliteit in combinatie met een mooie uitstraling door de jaren heen een kenmerk voor mijn werk geworden zijn. Mijn vaste klanten weten dat te waarderen. Voel je vrij om ook eens in mijn atelier-winkel te komen voelen en passen. De keuze is hier trouwens ruimer dan in de webshop.  Toe aan wat verwennerij en luxe, kies duurzaam en bewust voor wat bij jouw past en vooral waar jij super blij van wordt. Advies nodig? Ik ben er graag voor je.

JUWEELTJES horen bij jou, koester ze, ze zijn GOUD WAARD!

https://vuurenvlam.nl/nl/shop/gouden_ringen/

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Wefabric