Geen product(en) in je winkelmand.

Menu
Home / Kerstin

Kerstin

JE HART VOLGEN

HOE DOE JE DAT?

In mijn geval was dat een weg door opleidingen, studies en meer dan 13 jaar zelfstandig fulltime goudsmeden in opdracht voor klanten.

Al die tijd was ik uitvoerend en dienstbaar, perfectie was de norm en voor ontwerpen bleef vaak een piepkleine ruimte, afgebakend door budget, weinig materiaal, deadlines en de soms verrassende smaakwensen van klanten…

VURIG MEESTERSCHAP

Toch heb ik al die jaren vol toewijding en vakmanschap met veel plezier gewerkt en zo ontelbare klussen geklaard. Als goudsmid en mens heb ik genoten van de enorme waardering en blijdschap van mijn klanten.

VRIJHEID MAG JE NEMEN

Alleen: velen kwamen steeds om iets te kopen, dat ik nooit ‘te koop’ had, ik werkte immers uitsluitend en fulltime in ‘opdracht’. Voor het ‘vrije’ zag ik geen ruimte.

De weg is het doel en uiteindelijk waren alle stappen nodig om het besef te laten rijpen dat ik wilde veranderen… en op eens was de moed er om mijn vleugels te spreiden:

EIGEN ONTWERPEN

Mijn wens om eigen ontwerpen uit te voeren betekende in het begin vooral tijd creëren in mijn werkdag en… heel erg lastig: heel veel ‘nee’ verkopen aan klanten…
Bovendien valt het beslist niet mee om een hoofd vol ideeën te sorteren en een eigen doel te formuleren. Dat is immers een ongeoefend kunstje ; )

Het onderzoeken, experimenteren en ‘freaken’ met metaal was vaak verkwikkend, maar ook angst, twijfel en de altijd aanwezige criticus in mij namen de nodige en soms onbehagelijke ruimte in beslag…

Het spreekwoordelijke vallen en opstaan… Ik heb het eindeloos ervaren en wat blijkt precies dat ook weer nodig te zijn…

RING COLLECTIE

Gaandeweg vormde ik het plan om een eigen ring collectie te creëren. Van tevoren kon ik werkelijk niet bedenken hoe ingrijpend mijn werk vervolgens zou veranderen en hoe complex de metamorfose van ‘productie’ naar ‘handel’ voor een piepklein bedrijfje zou zijn.

DE ‘TO DO’ LIJST

Wederom stap voor stap heb ik lange ‘to do’ lijsten aangepakt en me dagelijks gebogen over thema’s als website, logos, merk naam, webshop, verpakking, atelier inrichting, prijzen en reclamefotografie…
Voor het eerst in mijn carrière als ‘eenling’ heb ik mij door kundige mensen laten adviseren en dankbaar ervaren hoe fijn mijn netwerk is! Ondertussen is er een hoop gebeurd met mij:

 

IM-PERFECT!

In alle vrijheid ontstaan onder mijn handen sieraden met een uniek verhaal. Zie ik vormen en structuren ontstaan en laat ik mij leiden door het vurige proces. door bijna intuïtief te ontwerpen ga ik wel sturen, maar me zeker ook laten verrassen door onbedachte “foutjes” en oneffenheden.

VURIG

Alle sporen van het proces zijn welkom, werken is zo meer scheppen, ontdekken en kiezen. De vormgeving begint waar het materiaal onder de brander smelt… de creaties zijn ruw, verfijnd, soepel, grof en vooral puur!

juweeltjes001d450X103

KERSTIN EN HAAR KOMPANEN

Kerstin-1

KERSTIN KAPPER

ONTWERP

GOUDSMEDEN

VISIE

Mo rondje 2

MO SMEETS

SOCIAL MEDIA ASSISTENTE

VERPAKKINGEN

Emmetje rond kompanen

EMMELY MOREELS

MODEL

ASSISTENTIE

 

© Wefabric